این دستگاه، Full Diff   بوده و علاوه بر نوتروفیل و لنفوسیت ، توانایی شمارش ائوزونوفیل، بازوفیل ومونوسیت ها را نیز دارد.همچنین بر خلاف سیستمهای پیشینکه کارکرد آن ها با بکارگیری تکنولوژی امپدانس و بر اساس اندازه سلولها بوده است، این دسنگاه بابهره گیری از تکنولوژی فلوسایتومتری، گلبولهای سفید را بر اساس ساختار و گرانولاریته شناسایی وشمارش می نماید.این دستگاه پس از آزمایشگاه رفرانس که از آن،برایاجرای کنترل کیفی تست ها در دیگر آزمایشگاه ها استفاده می شود، نخستین دستگاه نصب شده در شهر همدان می باشد.

مدت جوابدهی این دستگاه نیز، کمتر از یک دقیقه می باشد.

از معروفترین کمپانیهای جهان در زمینه تستهای انعقادی

این دستگاه بصورت تمام اتوماتیک توانایی انجام تستهای مختلف انعقادی را به شرح زیر دارد:

PT – PTT – Fibrinogen – D.Dimer – FDP – Factor Assays(2.5.7.8.9.10.11.12)

Lupus anti coagulant – Heparin- VWF – Protien C – Protein S

AntithrombinIII

زمان انجام تستها 15 تا 20 دقیقه می باشد.

این دستگاه با تکنولوژی جدید و مدرن کاپیلری الکتروفورزیس که هم اکنون در جهان در حال جایگزینی با روش ژلال کتروفوروزیس می باشد، با استفاده ازکیت های انحصاری این دستگاه که توسط کمپانی Sebia فرانسه تولید می گردد، توانایی انجام تست های زیر را دارد:

تفکیک پروتئین های سرم و ادرار با وضوح بالا
تفکیک و اری انتهای مختلف هموگلوبین
Albumin – Alpha – Alpha2 – Beta1 – Beta 2 – Gamma
تعیین نوع ایمن و گلوبین های سرم و ادرار: IgG – IgA – IgM – Kappa – Lambda – K Free – L Free
این دستگاه دومین سیستم بکارگرفته شده در شهر همدان است.

این دستگاه،  تنها دستگاه دوقلوی جهان  که بعنوان دقیق ترین اتوآنالایزر موجود در کشور شناخته شده است . هم اکنون تمامی تست های بیوشیمی زیر با بکارگیری این دستگاه و همچنین بهره مندی از کیت های  Elitech Group   فرانسه، که همگام با کمپانی  Vital Scientifc   هلند می باشد، انجام می گردد.

این دستگاه بصورت اتوماتیک قادر به ارائه پارامترهای مختلف مانند: کانت – مورفولوژی – اندکس های حرکتی به روی نمونه Semen می باشد.

این دستگاه قادر است به صورت تمام اتوماتیک از مرحله استخراج تا تولید جواب کمی و کیفی را در مدت کمتر از 120 دقیقه انجام دهد وجهت انجام PCR تستهایی همچون HPV ,TB ,HIV ,HCV ,HBV ,ABL ,BCR ,FH & FV ,… کاربرد دارد.

این دستگاه توانایی اندازه گیری D.Dimer – Hb A1c  و CRP  با دقت بسیار بالا را دارا می باشد.

زمان جوابدهی این دستگاه حدود 3 دقیقه می باشد.

جهت اندازه گیری تست عرق بدن خطر سوختگی جهت نوزادان با تکنولوژی پیشرفته می باشد.

این دستگاه نخستین دستگاه نصب شده در شهر همدان است.

این دستگاه با استفاده از کیت های اختصاصی خود که توسط کمپانی  Binding site   انگلستان تولید می گردد قادر به اندازه گیری کمی پروتئینهای اختصاصی است.

این دستگاه می تواند تست های الایزا را بصورت تمام اتوماتیک انجام دهد. نکته ی قابل توجه در مورد این دستگاه، اعمال کنترل خودکار دمایی و انجام Sampling و همچنین بکارگیری بازوهای روباتیک است که سبب می شود تا بسیاری از خطاهای انسانی که در روش های  دستی الایزا ایجاد می گردد، حذف شوند.

این دستگاه حالت Open دارد و می تواند تمامی تست هایی را که در پنل دستگاه های دیگر همچون Chorus و  Tosoh موجود نیست را انجام دهد. از جمله تست هایی که توسط این دستگاه انجام می گیرند عبارتست از:

  • PAPP A
  • Inhinin A
  • HIV Ab I
  • HIV Ab II
  • UE3
  • Free B HCG
  • 17OH Progestron
  • H Pilory Ag Stool
  • Phospholipid ( IgG & IgM )

این دستگاه دارای شیکر داخلی بوده و نمونه ها را قبل از انجام تست بصورت خودکار Shake   می نماید و دارای 20 کانال جهت اندازه گیری ESR می باشد.

با تکنولوژی  ISE   توانایی اندازه گیری  Na – K – Li   در  کمتر از یک دقیقه دارا می باشد.

دستگاه تخصصی غربالگری(سلامت جنین) به روش فوق دقیق (TRF) time resolved fluorescence

اين دستگاه با بهره گيري از متد پيشرفته الكتروكمي لومينسانسECL))و استفاده از كيتهاي Roche آلمان قادر به انجام كليه تستهاي هورموني و تومورماركرها ميباشد همراه شدن اين روش با روش ايمونوفلورسانس (دستگاه Tosoh) سبب ميگردد تا انجام و تكرار تست هاي هورموني با بهره گيري از 2 تكنولو‍ژي برتر روز دنيا از دقت بسيار باالايي برخوردار گردد.

این دستگاه بصورت اتوماتیک و با استفاده از کیت های انحصاری خود که توسط کمپانی کروز ایتالیا تولید می گردد، توانایی انجام تست های تخصصی در زمینه عفونی و همچنین تست های اتوایمیون را با پنل گسترده و در مدت کمتر از 45 دقیقه دارا می باشد.

این دستگاه قادر به خوانش نوار های ادراری 11 پارامتری Combi که توسط کمپانی سازنده دستگاه در آلمان تولید می گردد بوده و نتایج را با دقت بالایی اعلام می نماید.

این نرم افزار که Credit آن از کمپانی آلفا انگلستان خریداری می گردد با استفاده از اطلاعات سونوگرافی و سن جنین قادر به آنالیز تست های دابل (Free BHCG – PAPP A)   در سه ماهه اول و  تست های تریپل : UE3 (Esteriol) AFP – Total HCG و کوآدریپل : + Inhinibin تریپل در سه ماهه دوم بارداری از نظر تریزومی 18 – تریزومی 13 – سندرم SLOS و سندرم داون و NTD می باشد.

از برترين دستگاههاي بيوشيمي در جهان كه بصورت تمام اتوماتيك با بهره گيري از كيت Roche آلمان، تست هاي بيوشيمي همچون قند، چربي، اوره و… را به انجام مي رساند.

کوره خاکستر ساز

اغلب اوقات برای تعیین و اندازه گیری تغییر در وزن یک نمونه به دنبال سوختن یک یا بیشتر از یکی از اجزای آن، از کوره آزمایشگاهی خاکستر ساز استفاده می شود. این کوره با ساختمانی که دارد برای تبدیل مواد به خاکستر درون یک محیط بسته مورد استفاده قرار میگیرد.

کوره دما بالا

نوع دیگری از کوره آزمایشگاهی وجود دارد که برخلاف کوره های معمولی قادر به رسیدن به دمای بالا تا 1400 و 1800 درجه سانتیگراد می باشد، کوره لوله ای و کوره جعبه ای از جمله کوره های دما بالا می باشد.

کوره مایکروویو

نوع دیگری از کوره آزمایشگاهی کوره مایکروویو می باشد، که برای انجام پروتکل های دمایی تحقیقاتی مورد استفاده قرار می گیرد. سیستمی که کوره های مایکروویو ارائه می دهند که عناصر گرما دهنده ی تابش آزاد را با یک میدان مایکروویو ترکیب میکند. کوره مایکروویو بر خلاف کوره های گرمادهی سنتی که مواد را از بیرون به داخل گرم می کردند، انرژی درون مایکروویو را به صورت حجمی گرم می کنند.

کوره لوله ای

از کوره لوله ای آزمایشگاهی برای اهداف کلی آزمایشگاهی، نظیر جاذبه سنجی، رسوب، آنالیز کمی و عملیات حرارتی به کار گرفته می شود. ویژگی هایی که در بعضی از مدل ها وجود دارند شامل کنترل دیجیتالی دما، حفاظت در برابر بالا رفتن بیش از حد دما با خاموش کردن منبع انرژی گرمایی عناصر در زمانی که دمای محفظه به بیش از یک حد معین میرسد، باعث فعال شدن یک سوییچ امنیتی برای در می شود.

کوره بی صدا

یک کوره آزمایشگاهی بی صدا از کویل های گرما دهی حول یک گودال استوانه ای تشکیل شده، دما در این قسمت توسط یک ترموکوپل کنترل می گردد. این کوره در مدل های تک ناحیه ای یا چند ناحیه ای، افقی / عمودی، چرخشی و جدا کننده موجود است.

همزن مغناطیسی یا همان مگنت استیرر یکی از پرکاربرد ترین دستگاه های آزمایشگاهی است بطوریکه در غالب آزمایشگاه های کمی و کیفی و تحقیقاتی جزء تجهیزات اصلی رومیزی در آزمایشگاه به شمار می رود و معمولا دارای عمر کارکرد طولانی و از جنس چینی ، آکریلی یا آلومینیومی هستند.

همزن مغناطیسی در آزمایشگاه برای هم زدن ، مخلوط کردن و نیز گرم کردن ( در هات پلیت همزن مغناطیسی ) مایعات و محلولها به کار می رود.

PH متر یا پی اچ متر ( پ هاش متر ) یکی از دستگاه های آزمایشگاهی است که آن را برای غلظت یون های هیدروژن در محلول بکار می برند به این صورت که ph متر که معمولا یک دستگاه دیجیتالی و دارای یک الکترود به عنوان شناساگر است ph محلول یا همان غلظت اسیدی و بازی را عددی بین 0 تا 14 انودازه گیری می کند؛ این غلظت با یک پتانسیومتر سنجیده می شود که تغییرات پتانسیل های الکتریکی الکترود ها را اندازه گیری می کند.